Boek
In 2009 ontstond bij Adrie Huissoon het idee om een boek over Víctor Jara te gaan schrijven.
Na zich te hebben ingelezen is hij in 2010 naar Chili gegaan. Om de plaatsen te bezoeken waar Víctor heeft gewoond en gewerkt. Maar ook om kennis te maken met mensen die Víctor hebben gekend en met hem hebben samengewerkt. Thuisgekomen is Adrie gaan schrijven, schrappen en herschrijven. Hij heeft zich verdiept in de Chileense geschiedenis,  heeft de gedichten van Pablo Neruda verslonden, de romans van Isabel Allende herlezen en alles wat er over Víctor Jara te vinden was in boekvorm of op internet doorgenomen. Dit wordingsproces heeft een aantal jaar geduurd. Maar nu is het dan zover.  Victor Jara. Het lied zingt voort’ is klaar en werd op 21 mei 2017 gepresenteerd in de Rode Zaal  te Den Haag.
Het is te bestellen via info@meeinzee.nl .
Kosten zijn € 36,– (inclusief verzending); over te maken naar  
NL37 INGB 0004 2945 14 tnv Stichting Mee in Zee.

 

Voorstelling
In 2013 is Adrie samen met Natalia Rogalski, ex-zangeres van Flairck, begonnen om de inhoud van het boek om te zetten naar een muzikale vertelling.
Deze is op 11 september 2015 in première gegaan en is via deze site te boeken.

Víctor Jara

Een korte biografie, gebaseerd op passages uit het boek, waarin wordt ingegaan op zijn leven, theaterwerk, muziek, dood en zijn culturele erfenis.

Teksten

Een aantal van zijn teksten zijn hier vertaald in het Nederlands.
Tevens is er een link naar de uitvoering van het nummer door artiesten waarvan ik vind dat ze de essentie mooi weergeven.

Beeld

Registraties van concert, film, documentaires. Merendeel is Spaanstalig!

Links

Linken naar relevante organisaties, personen, websites etc.

Contact

Hier kun je je opmerkingen, suggesties en/of vragen kwijt.